Årets julkort

Såhär blev årets julkort :) tycks

Broccolisoppa

Har precis gjort broccolisoppa, det blev riktigt gott! Serverade det med en klick turkisk yoghurt :)

God jul :)

Julgodis igen!

Idag har jag bakat julgodis igen, denna gången med Therese :) Mys! Denna gången blev det saffransskorpor, Rocky Road och Hallon-chokladtryffel :) Mumsigt blev det! Bilder kommer på jul när jag tar fram det och serverar :)

A Christmas Carol

Jag vill se A Christmas Carol, den är mysig och har ett bra budskap! Den får mig i rätt julstämning på nåt sätt :)

Har hittat min klänning till jul :)

Andra..

..granen inköpt och klädd :) JULEN ÄR RÄDDAD! :)

Tisdag

Idag ska jag städa hos mormor, sen ska jag städa här hemma och även ställa in en ny julgran :) Min barrar nåt fruktansvärt som jag sa häromdagen..

Snö och kallt :)

Äntligen har det kommit lite snö! :) passade på att åka upp på berget och ta en promenad med Bolt. Han busade och hade väldigt kul! :)

Finsk julmat :)

Här kommer bilder på gnisselost med hjortronsylt, julstjärnor, karelska piroger och morotslåda. Självklart har vi prinskorv, köttbullar, Jansons, rödbetssallad, sillsallad, sill i alla former och julskinka som alla andra :)
Pirogerna är beroendeframkallande kan jag säga! :p
Och såklart pepparkakor och glögg! :)

Idag

Idag har jag varit och fikat med min mamma och hjälpt henne att välja gran, så imorgon ska jag hem till henne och hjälpa till att pynta :) Min gran håller ju på att barra sönder helt, så jag vill egentligen skaffa en ny med, men det känns lite smått onödigt eftersom julafton är på fredag. Fast det är ju i och för sig en hel vecka kvar, och jag r ju jultokig, så jag måste nog fixa en ny i alla fall :) I veckan som kommer har jag fullt upp. På tisdag ska jag hjälpa min mormor och morfar att städa inför julafton eftersom vi ska fira där, det gör vi varje år och det är SÅÅ mysigt hemma hos dem :) Känner att jag får hjälpa dem så de slipper göra allt själva, de är ju ändå gamla och orkar inte lika mycket :) På torsdag ska jag storhandla med Linnea och hennes dotter Laura, behöver även köpa julmust, glögg, coca cola och lite mat till firandet hos mormor och morfar. Vi har börjat med att alla hjälper till lite så det inte blir övermäktigt för mormor, bra tycker jag :) Någon gör köttbullar, en annan gör Jansons, en tredje morotslåda. Min mamma och hennes man gör alltid massa olika sillsortersjälva osv osv. Däremot har mormor fått uppgiften att baka karelska piroger och julstjärnor eftersom det är hon som är bäst på det :) Våran släkt är finsk, så därför har vi kanske lite annat på julbordet än vad alla andra har, vi har karelska piroger som är fyllda med antingen potatismos eller risgryn som sedan serveras med äggsmör (mosat ägg i vanligt smör), morotslåda, julstjärnor, "gnisselost" (vet inte om det faktiskt heter så) med hjortronsylt till efterrätt, och sen har mormor alltid en speciell svampinläggning (gjord på pepparriska? som är giftig tills man kokat den typ 4 gånger) Tror inte att den är så vanlig i Sverige? Rätta mig om jag har fel :) Slänger upp lite bilder :) På torsdag efter handlingen ska jag köpa de sista julklapparna och slå in dem :) Sen får de väl bli sista städningen hos mig med så det är fint och mysigt :) På fredag ska jag och Noël till Lisebergs julmarknad och äta god middag och bara mysa hela dagen, det ska blir kul och mysigt :) Sen är det ju redan julafton! Det är sjukt vad december har gått fort detta året.. Jag hoppas verkligen att det hinner komma lite snö till jul, känner inte riktigt rätt julstämning annars :/ På julafton åker jag och min syster hem till våran pappa på morgonen och förmiddagen, och sen åker vi hem till våran mormor och morfar och träffar hela tjocka släkten där :) Åhh, nu längtar jag! Så mysigt, och all god mat :)

Fullt upp..

Har verkligen haft fullt upp senaste tiden.. Satsat allt på det sista i skolan och jobbat. Jag kom förresten in på högskolan i Skövde - sjuksköterska :) känns riktigt kul!

Har precis stått och gjort masa matlådor till mig och Noël, blev två var plus middag idag, riktigt skönt att ha färdig lådor i frysen! :)

Här kommer en halvklaras bild på våran gran :) hade bara dator kameran (iPad), hittar inte sladden till min andra kamera..

Pynta granen :)

Jag harpunerat granen idag, lite tidigt mot vad jag brukar men jag längtade så efter mysfaktorn som blir med den inne :) Bild kommer.

Julblommor :)

Köpte hem två julstjärnor med glitter till köket :) fint tycker jag.

RSS 2.0